Köpeğinizin Büyüme Sürecini Nasıl Destekleyebilirsiniz?

Köpeğin büyüme süreci henüz hayata gözlerini yeni açmış, savunmasız ve korunaksız olan köpeklerin sahipleri tarafından dikkat edilmesi gereken en önemli süreçtir. Yaşamınızı patili bir dost ile birleştirmek, hayatınızın sonsuza dek değişmesini sağlar. En yakın arkadaşlarınızdan biri olan, sizlerden yalnızca ilgi ve şefkat bekleyen köpekler, özellikle büyüme sürecinde farklı isteklere sahip olabilir. Köpeğinizin ırkına bağlı olarak büyüme süreci de değişir. Bu süre zarfı boyunca dikkat etmeniz gereken etkenler hakkında uzman bir veteriner hekimden yardım almaya özen göstermelisiniz.

Yavru Köpeklerde Doğru ve Etkili Beslenmenin Önemi

Köpeğinizin ırkına göre büyüme süreci değişir. Ancak hemen her ırkta en hızlı büyüme süreci ilk bir yıl gerçekleşir. Bu süre zarfı boyunca yavru köpeklerin beslenmeleri çok önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenen köpeklerde kemik ve kas gelişimi olumlu şekilde tamamlanır. Aynı zamanda diş gelişimi de oldukça önemlidir.

Köpeklerin hayatlarını sağlıklı ve mutlu şekilde geçirebilmeleri yavru oldukları dönemde yaşadıkları hayat ile direkt olarak ilişkilidir. Eğer köpeklerin büyüme süreci sağlıklı ve dengeli şekilde tamamlandıysa bu durum yetişkinlik dönemlerinde herhangi bir rahatsızlık ile karşılaşma ihtimalinin minimize edilmesini sağlar. Küçük yaşlarda sağlıklı ve düzenli beslenen, düzenli olarak veteriner kontrolüne götürülen, kas, kemik ve diş gelişimi konusunda etkili olan köpekler, yetişkinlik dönemlerinde güçlü bir bağışıklık sahip olur.

Yavru Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Köpeklerin büyüme sürecinde yapılması gerekenler arasında dengeli ve sağlıklı beslenme bulunur. Yavru köpeklerin beslenme süreci, yetişkin köpeklerin beslenme sürecinden daha meşakkatli ve emek gerektiren bir süreçtir. Yetişkin köpeklerin öğünlerini ne sıklıkla ve ne şekilde vereceğinizi öğrenmek pek çok açıdan daha kolaydır. Ancak henüz hayata gözlerini yeni açmış, beslenme hakkında bilgisi olmayan ve bağışıklık sistemini tanımadığınız bir yavru köpeğim beslenme planını yapmak zorlayıcı olabilir. Eğer bu konuda zorlanıyor, köpeğinizin yeterince sağlıklı ve dengeli beslenemediğini düşünüyorsanız mutlaka bir veteriner hekimden destek almalısınız. Köpeğinizi en iyi tanıyan kişilerden biri olan veteriner hekim, gelişme sürecine bağlı olarak köpeğinizin tüketmesi gereken besinleri ve öğün sıklığını ayarlayarak, işinizi kolaylaştıracaktır.

Yavru Köpeğim Mamasını Yemiyor, Ne Yapmalıyım?

Köpeklerin büyüme sürecini destekleme için veteriner hekime başvurduğunuzda köpeğinizin tüketmesi gereken öğün miktarı hakkında sizleri bilgilendirir. Aynı zamanda hangi mamalarla ve ne şekilde beslenmesi gerektiğiyle ilgili de bilgi sahibi olmanızı sağlar. Veteriner hekimin önerilerine uyarak, tavsiye edilen ürün miktarına bağlı kalmalı, köpeğinizin öğünlerini takip etmeye de özen göstermelisiniz. Ancak bir süre sonra yavru köpeğinizin verdiğiniz mamayı yemediğini görebilirsiniz. Eğer köpeğiniz mamaya ilgi göstermiyorsa en fazla 20 dakika beklemelisiniz. 20 dakikayı aştıktan sonra mamayı önünden almalısınız. Bu gibi bir durumda pek çok köpek sahibi büyük bir endişe yaşar ve köpeğinin iştahsızlık yaşadığını düşünür. Ancak yaşanan bu durum her zaman iştahsızlık olarak değerlendirilmemelidir.

Henüz yavru döneminde olan köpekler büyümek ve gelişmek için daha fazla beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Ancak köpeklerin zamanla büyümesi ürün miktarlarının da azalmasına yol açar. Bu durum iştahsızlık olarak değerlendirilemeyeceği gibi, köpeğinizin yalnızca ihtiyaç duyduğu miktarda tüketim yaptığını gösterir. Dolayısıyla köpeğiniz mamaya ilgi göstermiyorsa onu zorlamak ya da endişe duymak yerine, doğal akışa uyum sağlamalısınız. Bu gibi durumlarda çoğunlukla bir öğünde mama yemediğinde diğer öğünde verdiğiniz mamaya yoğun bir ilgi gösterecektir.

Bu gibi etkenler köpeklerin büyümesinde önemli noktalar olarak değerlendirilir. Bu durumun belirli bir süre boyunca devam ettiğini ve köpeğinizin hiçbir öğünde mamaya ilgi göstermediğini tespit ederseniz vakit kaybetmeden veteriner hekime danışmalısınız.

Diğer Bloglar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir